Blog

Scorul ACE – Chestionar online

 

scorul ACE

Scorul ACE

Scorul ACE = suma totala a experientelor infantile traumatizante raportate de catre o persoana. (ACE = Adverse Childhood Experiences = experiente infantile traumatizante).

Experientele infantile traumatizante sunt acele experiente care perturba dezvoltarea normala a unui copil. Ex: experientele de abuz (psihic, fizic, sexual), de neglijare (fizica, emotionala),  experiente traite intr-un mediu de crestere disfunctional (violenta domestica in familie, prezenta unui parinte bolnav mintal sau dependent de consum de substanta, lipsa parintelui datorita incarcerarii, separarea de parinte, etc.)

Vizioneaza acest CLIP pentru multe detalii despre studiul ACE.

Pentru a-ti calcula Scorul ACE, raspunde la urmatoarele intrebari:

In timpul perioadei de crestere, in timpul primilor 18 ani de viata …

 

 

1.S-a intamplat des ca vreunul dintre parinti (sau alt adult din casa in care ai crescut) sa te injure, sa te insulte, sa te injoseasca, sa te umileasca, sa te trateze intr-un asemenea fel incat sa-ti fie teama ca ai putea fi ranit fizic grav?
2.S-a intamplat des ca vreunul dintre parinti (sau alt adult din casa) sa te impinga, sa te apuce cu forta, sa te imbranceasca, sa te palmuiasca peste fata, sa arunce cu ceva in tine, sa te loveasca atat de tare incat sa ramai cu semne sau rani (fractura, etc.)?
3.S-a intamplat vreodata ca un adult sau o persoana cu cel putin 5 ani mai in varsta decat tine sa te atinga, sa te mangaie, sa te puna sa faci asta cu corpul lui/ei intr-un mod sexual sau sa incerce / sa fi facut sex oral, vaginal sau anal cu tine?
4.Ai simtit frecvent ca nimeni din familia ta nu te-a iubit sau ca nu ai insemnat ceva pentru cineva din familia ta? Familia ta nu are grija unul de celalalt, nu se simt apropiati unul de altul si nu se ajuta unul pe altul?
5.Ai simtit des ca nu ai avut mancare suficienta, ca a trebuit sa porti haine murdare si ca nu ai avut pe nimeni sa te protejeze? Parintii tai au fost prea beti / drogati pentru a avea grija de tine sau pentru a te duce la doctor daca ai fi avut nevoie?
6.Parintii tai au fost vreodata separati sau divortati?
7.Ai asistat la agresarea mamei tale? Mama ta a fost impinsa, apucata, palmuita, batuta, lovita cu pumnul / obiecte dure, amenintata cu un pistol / cutit?
8.Ai locuit cu cineva care a avut probleme cu bautura sau cu drogurile?
9.Vreun membru al familiei (gospodariei) suferea de tulburari mintale sau a avut tentative de sinucidere?
10.Vreun membru al familiei a fost in inchisoare?

Distribuie acest articol!

3

Despre autor:

Cabinet Individual de Psihologie Mihoc Maria Estela - Bacau. Programari online sau la numarul de telefon: 0749.982047. www.psihoterapeut-bacau.ro
  Te-ar putea interesa si ...

Comentarii

  1. Asmarandei Gina  februarie 6, 2020

    Multumesc !

  2. Maria Estela Mihoc  aprilie 13, 2020

    Sa fiti sanatoasa!

  3. cocorada27@yahoo.it  septembrie 2, 2023

    Mulțumesc

Adauga un comentariu


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Folosim module cookie pentru imbunatatirea experientei de navigare. Esti de acord?

Call Now Button