INTREBARI SI RASPUNSURI

Pentru o mai buna informare privind activitatea Cabinetului Individual de Psihologie / Psihoterapie, consulta lista de intrebari si raspunsuri de mai jos.

Daca anumite aspecte ti-au ramas neclare, contacteaza-ne pentru a te informa.

 

Psihoterapie Bacau - Intrebari si raspunsuri

INTREBARI SI RASPUNSURI – PSIHOLOGIE CLINICA SI PSIHOTERAPIE BACAU

Oferim doua categorii principale de servicii: consultanta psihologica si psihoterapie / dezvoltare personala.

1. Consultanta psihologica

 • accentul este pus pe aspectul informativ
 • implica acoperirea unor lacune informationale si elaborarea unui set de recomandari generale pe o anumita problematica
 • presupune un numar redus de sedinte (1-3 sedinte)
 • tarif: 100 ron / sedinta consultanta la cabinet
 • tarif: 70 ron / sedinta consultanta online

2. Psihoterapie / Dezvoltare personala

 • accentul este pus pe aspectul terapeutic si/sau de optimizare personala
 • implica asistenta constanta pe durata desfasurarii serviciului (aplicare de tehnici terapeutice, informare, psihoeducatie, instrumentare cu tehnici de tip „self-help”, teme de lucru pentru acasa, recomandari bibliografice, etc.)
 • presupune un numar mai mare de sedinte (in medie, minim 20 de sedinte)
 • tarif: 70 ron, 75 ron sau 100 ron / sedinta psihoterapie (in functie de planul tarifar ales)

Psihoterapia este un demers terapeutic care tinteste reducerea / eliminarea problemelor de viata, simptomelor, comportamentelor, starilor de suferinta si tulburarilor psihice pe care le acuzi. Este o modalitate de tratament complexa, efectuata in maniera deliberata si planificata de catre un psihoterapeut, cu ajutorul unor tehnici si metodologii stiintifice.

Atentie! Exista o mare diferenta intre calitatea de psiholog si cea de psihoterapeut!

Psihologul detine o licenta in psihologie, obtinuta la finalizarea studiilor universitare. El nu este calificat sa ofere servicii de psihoterapie.

Psihoterapeutul detine o licenta in psihologie, obtinuta la finalizarea studiilor universitare, precum si un certificat de libera practica intr-o forma anume de terapie. Acest certificat ii confera calitatea de psihoterapeut,  atestand faptul ca si-a continuat formarea profesionala postuniversitara timp de cativa ani (minim 4) intr-o scoala de psihoterapie si ca detine competentele necesare prestarii serviciilor psihoterapeutice. Dincolo de aceasta, orice psihoterapeut parcurge anual in mod obligatoriu stagii de formare / specializare profesionala.

Vom semna un contract de prestari servicii care va contine clauzele colaborarii noastre.

In mod obisnuit, sedintele de terapie se desfasoara cu un caracter regulat, o data pe saptamana, pastrand aceeasi zi si ora. (De exemplu, daca am stabilit ca vom desfasura sedintele de terapie miercuri de la ora 17, ne vom vedea in fiecare miercuri de la ora 17, fara a mai face programari de la o saptamana la alta.)

In situatia in care, in mod exceptional, nu reusim sa ajungem la data si ora stabilita, in cazul sedintelor de terapie desfasurate in regim STANDARD, ne vom anunta reciproc cu 24 de ore inainte. Atentie! Lipsa anuntarii neprezentarii cu 24 de ore inainte atrage dupa sine obligatii de natura financiara.  (In cazul in care nu te prezinti la ora fixata, vom continua terapia doar in conditiile in care vei achita contravaloarea sedintei la care nu te-ai prezentat. In conditiile in care sedinta nu s-a desfasurat din culpa terapetului, iti va fi asigurata gratuitatea sedintei urmatoare.) In cazul sedintelor de terapie desfasurate in regim ECONOMIC / PREFERENTIAL, neprezentarea la sedinta va avea drept unica consecinta pierderea sumei pe care ai achitat-o in avans pentru acea sedinta. (Vezi aici mai multe detalii despre planurile tarifare.)

Daca ai un serviciu cu un program variabil, care nu iti permite prezentarea regulata la cabinet, planul tarifar PREFERENTIAL iti va asigura o posibilitate  flexibila de a programa intalnirile, in limitele programului nostru. Aceste aspecte se discuta in cadrul primei sedinte.

Programul cabinetului este: vineri 10-18, sambata 9-13.

Ne vom stradui, in limita posibilitatilor, sa gasim o varianta care sa se plieze pe programul tau. In cazul in care programul nu iti permite sa te prezinti intre aceste limite orare, poti sa soliciti o programare in regim special. In acest caz tariful este dublu.

Poti programa o consultatie in regim special / de urgenta la cabinetul nostru.

In conditiile in care orarul tau nu se suprapune cu orarul cabinetului, poti solicita o programare cu regim special. Vom incerca sa gasim o varianta optima de intalnire in afara orarului afisat al cabinetului. Pentru acest serviciu, tarifarea este dubla.

In conditile in care ai nevoie de consultanta imediata, poti solicita o consultatie in regim de urgenta. Astfel, vei primi acest serviciu in cursul aceleiasi zile sau, cel mai tarziu, a doua zi. Chiar daca avem programari stabilite pe durata intregului program, vom prelungi timpul de lucru pentru a-ti oferi acest serviciu in timp util. Pentru acest serviciu, tarifarea este dubla.

Atentie! Consultatiile in regim de urgenta presupun oferirea de informatii de natura psihologica intr-un timp util beneficiarului!  A nu se confunda cu serviciile de interventie in situatiile de criza psihologica! In astfel de situatii de criza (tentative suicidare, debut psihotic violent, etc) va trebui contactat serviciul de psihiatrie.

Sedinta terapie regim ECONOMIC / PREFERENTIAL: 75 / 70 ron/sedinta (45-50 minute)

Sedinta terapie regim STANDARD: 100 ron/sedinta (45-50 minute)

Consultanta psihologica la cabinet: 100 ron/sedinta (45-50 minute), 150 ron/sedinta (90 minute)

Consultanta psihologica online: 80 ron/sedinta (1 sedinta = 1 email)

Sedinta in regim special / de urgenta: 200 ron/sedinta (45-50 minute), 300 ron/sedinta (90 minute)

Vezi aici mai multe detalii despre planurile tarifare.

Utilizand un cupon de reducere, poti beneficia de o reducere de 50% din tariful sedintei programate online.

Atentie! Reducerea se aplica doar sedintei programate prin intermediul formularului de programare online, iar cuponul are intrebuintare unica!

Pentru a intra in posesia unui cupon de reducere trebuie sa parcurgi urmatoarele etape:

 1. Lectureaza articolele din cadrul blogului. La finele unor articole vei gasi atasat codul cuponului de reducere.
 2. Da like paginii noastre de Facebook / Google+ de pe contul tau personal sau aboneaza-te la Canalul Youtube al cabinetului. (Datele nominale utilizate in cadrul programarii trebuie sa fie identice cu datele contului de Facebook sau Google.)
 3. Realizeaza programarea online, introducand codul cuponului de reducere atunci cand iti va fi solicitat (la pasul 4 al formularului).
 4. La prezentarea la cabinet, vom verifica indeplinirea conditilor anterioare si, in cazul in care acestea sunt respectate, vei achita 50% din contravaloarea initiala a sedintei.

Poti realiza o programare telefonic sau online.

Pentru a face o programare telefonica sau prin SMS utilizeaza numarul 0749.982047. Atentie! In timpul sedintelor nu vom raspunde la apelurile telefonice. Daca in urma apelului nu primesti raspuns, poti solicita o programare prin SMS, trimitand textul „doresc programare„, insotit de datele tale: nume, prenume, varsta, numar de telefon. Vei fi contactat ulterior pe aceeasi cale pentru a finaliza programarea.

Pentru a face o programare online, foloseste acest formular . Utilizandu-l, ai posibilitatea sa vizualizezi orele libere pentru programari ramase in agenda noastra si sa le confrunti cu programul tau. Imediat ce vei solicita o programare pentru una din orele care figureaza ca fiind libere, vom fi instiintati via email. Vom analiza solicitarea ta si iti vom trimite un email cu detaliile programarii cat de curand posibil.

Travaliul psihoterapeutic este un demers voluntar, pe care fiecare persoana trebuie sa si-l asume.

Intrucat practica dovedeste faptul ca acele persoane care vin la psiholog in urma insistentelor altor persoane se implica mai putin sau chiar deloc in travaliul psihoterapeutic, preferam sa programam doar persoane care actioneaza in nume propriu.