Blog

Eficienta interventiilor psihologice online in preventia tulburarilor mintale

preventia tulburarilor mintale

Un studiu publicat recent concluzioneaza ca interventiile psihologice online reprezinta o abordare promitatoare in preventia tulburarilor mintale.

Data publicarii: 17 august 2016
Publicatie: JMIR Mental Health
Autori: Sander L., Rausch L., Baumeister H.
Metoda: metaanaliza
Sursa: PubMed.gov – NCBI Resources
Titlu original: Effectiveness of Internet-Based Interventions for the Prevention of Mental Disorders: A Systematic Review and Meta-Analysis.

Preventia tulburarilor mintale prin interventii online. Concluzii:

Interventiile online reprezinta o abordare promitatoare in preventia tulburarilor mintale, imbogatind metodele existente. Rezultatele studiului sunt insa limitate din cauza procedurilor de diagnostic inadecvate. Pentru a aprecia adecvat gradul de eficienta, viitoarele studii ar trebui sa raporteze date legate de incidenta, evaluate cu ajutorul interviurilor standardizate. Politica de sanatate publica ar trebui sa sustina cercetarea, astfel incat sa reduca costurile pe termen lung, iar specialistii in sanatate ar trebui sa implementeze in interventiile de rutina procedurile existente demonstrate ca fiind eficiente.

Distribuie acest articol!

0

Despre autor:

Cabinet Individual de Psihologie Mihoc Maria Estela - Bacau. Programari online sau la numarul de telefon: 0749.982047. www.psihoterapeut-bacau.ro
  Te-ar putea interesa si ...
  • No related posts found.

Adauga un comentariu


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Folosim module cookie pentru imbunatatirea experientei de navigare. Esti de acord?

Call Now Button