Blog

Muzica relaxare: Weightless – Marconi Union

Distribuie acest articol!

Muzica relaxare

Esti in cautarea unei piese relaxante? Ai gasit! Piesa „Weightless” se afla in topul celor mai linistitoare compozitii. S-a demonstrat stiintific ca efectul sau de relaxare este deosebit de puternic. Afla mai multe lecturand articolul urmator.

In anul 2013, in cadrul unui studiu efectuat de MindLab Institute a fost analizata piesa „Weightless”, una din compozitiile produse de Marconi Union. Concluzia studiului a fost ca piesa este una dintre cele mai relaxante compozitii. Efectul sau de calmare este chiar mai puternic decat cel al unui masaj.

Detalii privind piesa „Weightless” (muzica relaxare)

Compozitie:

Piesa a fost compusa de muzicienii de la Marconi Union, in stransa colaborare cu Lyz Cooper, terapeut cu ajutorul sunetelor. Autorii au compus piesa tinand cont de numeroasele corelatii dintre raspunsurile fiziologice ale organismului (ex: ritmul cardiac, tensiunea sangvina, rata respiratiei, eliberarea de cortizol, incordarea musculara, etc.) si elementele specifice unei compozitii muzicale (ex: armonie, ritm, tempo, timbru, calitatea sunetului, etc). Compozitorii au folosit un tempo lent, pentru a induce un efect de scadere a ritmului batailor cardiace, (efect fiziologic asociat cu starea de relaxare) si au utilizat tonuri sustinute, menite sa evoce o stare de siguranta.

muzica relaxare

Studiu:

Pentru a li se induce un nivel ridicat de stres, participantilor li s-a cerut initial sa rezolve puzzle-uri cu dificultate ridicata cat mai rapid. In tot acest timp, o serie de senzori inregistrau activitatea cerebrala si raspunsurile fiziologice ale organismului lor (ritmul cardiac, tensiunea sangvina, rata respiratiei, etc.). Ulterior, dupa ce le-a fost indus raspunsul de stres, acestia au fost invitati sa asculte diferite compozitii muzicale, despre care se presupunea ca pot determina un efect de calmare. Conform celor declarate de Dr. David Lewis-Hodgson,  piesa „Weightless” a produs cea mai intensa stare de relaxare, in comparatie cu alte piese testate. Aceasta a determinat o reducere de 65% a nivelului de anxietate si o reducere de 35% a valorilor indicilor fiziologici asociati binomului stres-relaxare. Echipa care a studiat aceasta melodie a declarat ca fragmentul muzical are un efect de relaxare chiar mai puternic decat cel al unui masaj.

Audiaza aceasta piesa

Piesa face parte din categoria „muzica relaxare„, avand un efect fiziologic benefic (de linistire / destindere) asupra organismului. Vor fi calmate functiile cardiace si respiratorii, iar musculatura se va destinde. Gandurile si starile emotionale perturbatoare vor fi de asemenea reduse.

Recomandari auditie muzica relaxare

  • utilizeaza o pereche de casti stereo
  • regleaza volumul sunetului la o intensitate confortabila pentru a obtine un maxim de efect
  • alege o pozitie comoda si inchide ochii
0

Despre autor:

Cabinet Individual de Psihologie Mihoc Maria Estela - Bacau. Programari online sau la numarul de telefon: 0749.982047. www.psihoterapeut-bacau.ro
  Te-ar putea interesa si ...
  • No related posts found.

Adauga un comentariu


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Folosim module cookie pentru imbunatatirea experientei de navigare. Esti de acord?

Call Now Button